-

Artykuł

W Skulsku Mistrzostwa Europy T-550 oraz ostatnia runda Mistrzostw Polski

Podobnie jak przed rokiem w Skulsku (16-17.08) odbędą się ostatnie krajowe zawody motorowodne w sezonie. O punkty do klasyfikacji generalnej Mistrzostw Polski będą walczyli zawodnicy w czterech klasach. Podczas weekendu wyścigowego zostaną też rozegrane Mistrzostwa Europy w klasie T-550.

W jakich klasach toczyć się będzie rywalizacja?

Mistrzostwa Europy T-550

Finał Międzynarodowych Motorowodnych Mistrzostw Polski GT-30

Finał Międzynarodowych Motorowodnych Mistrzostw Polski OSY-400

Finał Międzynarodowych Motorowodnych Mistrzostw Polski S-550

Finał Międzynarodowych Motorowodnych Mistrzostw Polski JT-250


Program zawodów (16-17.08.2014)

Sobota, 16.08.2014

09:30 Trening dowolny – 20 min S550

09:50 Trening dowolny – 40 min T550

10:30 Trening dowolny – 20 min OSY400

10:50 Trening dowolny – 20 min GT30

11:10 Trening dowolny – 20 min JT250

11:30 Trening z pomiarem czasu – 30 min T550

12:00 Trening z pomiarem czasu – 15 min S550

12:15 Trening z pomiarem czasu – 15 min GT30

12:30 Trening z pomiarem czasu – 15 min OSY400

12:45 Trening z pomiarem czasu – 15 min JT250

14.00 – 14.20 – Ceremonia otwarcia

14:20 – 15:30 – przerwa obiadowa

15:45:

Bieg 1 S550

Bieg 1 T550 – Mistrzostwa Europy

Bieg 1 OSY400

Bieg 1 JT250

17:15:

Bieg 2 GT30

Bieg 2 S550

Bieg 2 T550 – Mistrzostwa Europy

Bieg 2 OSY400


Niedziela, 17.08.2014

09:15 Trening dowolny – 30 min T550

09:45 Trening dowolny – 15 min S550

10:00 Trening dowolny – 15min GT30

10:15 Trening dowolny – 15 min OSY400

10:30 Trening dowolny – 15 min JT250

10:45;

Bieg 2 JT250

Bieg 3 S550

Bieg 3 T550 – Mistrzostwa Europy

Bieg 3 OSY400

Bieg 3 GT30

12:45 – 13:45 – przerwa

13:45:
Bieg 3 JT250

Bieg 4 T550 – Mistrzostwa Europy

15:30 Ceremonia rozdania nagród wszyscy uczestnicy

***

Czy wiesz, że…

Klasa T-550

Łódź: jednokadłubowa z silnikiem przyczepnym

Wymiary łodzi: długość 3.75 m; szerokość min. 1.30 m; głębokość kokpitu 0.40 m

Kadłub wykonany z: kompozytów (laminatów) składających się z włókien węglowych, kevlarowych i szklanych.

Waga minimalna: 265 kg (z pilotem)

Silnik: pojemność od 406 cm3 do 550 cm3

Maksymalna prędkość: około 110 km/h

Limit wieku zawodnika: od 16 lat

Maksymalna długość prostej w wyścigu klasy T-550 to 600 metrów

Długość jednego okrążenia: od 1000 do 1500 metrów

Długość jednego wyścigu: od 12 do 17 kilometrów

			
			object(Articles)#18 (11) {
  ["id"]=>
  string(3) "493"
  ["title"]=>
  string(72) "W Skulsku Mistrzostwa Europy T-550 oraz ostatnia runda Mistrzostw Polski"
  ["url"]=>
  string(72) "w_skulsku_mistrzostwa_europy_t-550_oraz_ostatnia_runda_mistrzostw_polski"
  ["active"]=>
  string(1) "1"
  ["promo"]=>
  NULL
  ["promo_photo"]=>
  string(3) "jpg"
  ["intro"]=>
  string(322) "

Podobnie jak przed rokiem w Skulsku (16-17.08) odbędą się ostatnie krajowe zawody motorowodne w sezonie. O punkty do klasyfikacji generalnej Mistrzostw Polski będą walczyli zawodnicy w czterech klasach. Podczas weekendu wyścigowego zostaną też rozegrane Mistrzostwa Europy w klasie T-550.

" ["content"]=> string(3055) "

W jakich klasach toczyć się będzie rywalizacja?

Mistrzostwa Europy T-550

Finał Międzynarodowych Motorowodnych Mistrzostw Polski GT-30

Finał Międzynarodowych Motorowodnych Mistrzostw Polski OSY-400

Finał Międzynarodowych Motorowodnych Mistrzostw Polski S-550

Finał Międzynarodowych Motorowodnych Mistrzostw Polski JT-250


Program zawodów (16-17.08.2014)

Sobota, 16.08.2014

09:30 Trening dowolny – 20 min S550

09:50 Trening dowolny – 40 min T550

10:30 Trening dowolny – 20 min OSY400

10:50 Trening dowolny – 20 min GT30

11:10 Trening dowolny – 20 min JT250

11:30 Trening z pomiarem czasu – 30 min T550

12:00 Trening z pomiarem czasu – 15 min S550

12:15 Trening z pomiarem czasu – 15 min GT30

12:30 Trening z pomiarem czasu – 15 min OSY400

12:45 Trening z pomiarem czasu – 15 min JT250

14.00 – 14.20 – Ceremonia otwarcia

14:20 – 15:30 – przerwa obiadowa

15:45:

Bieg 1 S550

Bieg 1 T550 – Mistrzostwa Europy

Bieg 1 OSY400

Bieg 1 JT250

17:15:

Bieg 2 GT30

Bieg 2 S550

Bieg 2 T550 – Mistrzostwa Europy

Bieg 2 OSY400


Niedziela, 17.08.2014

09:15 Trening dowolny – 30 min T550

09:45 Trening dowolny – 15 min S550

10:00 Trening dowolny – 15min GT30

10:15 Trening dowolny – 15 min OSY400

10:30 Trening dowolny – 15 min JT250

10:45;

Bieg 2 JT250

Bieg 3 S550

Bieg 3 T550 – Mistrzostwa Europy

Bieg 3 OSY400

Bieg 3 GT30

12:45 – 13:45 – przerwa

13:45:
Bieg 3 JT250

Bieg 4 T550 – Mistrzostwa Europy

15:30 Ceremonia rozdania nagród wszyscy uczestnicy

***

Czy wiesz, że…

Klasa T-550

Łódź: jednokadłubowa z silnikiem przyczepnym

Wymiary łodzi: długość 3.75 m; szerokość min. 1.30 m; głębokość kokpitu 0.40 m

Kadłub wykonany z: kompozytów (laminatów) składających się z włókien węglowych, kevlarowych i szklanych.

Waga minimalna: 265 kg (z pilotem)

Silnik: pojemność od 406 cm3 do 550 cm3

Maksymalna prędkość: około 110 km/h

Limit wieku zawodnika: od 16 lat

Maksymalna długość prostej w wyścigu klasy T-550 to 600 metrów

Długość jednego okrążenia: od 1000 do 1500 metrów

Długość jednego wyścigu: od 12 do 17 kilometrów

" ["add_date"]=> string(21) "2014.08.12 - 14:06:15" ["region"]=> string(2) "pl" ["categories"]=> array(1) { [0]=> array(3) { ["category_id"]=> string(1) "3" ["category_url"]=> string(17) "sport_motorowodny" ["category_name"]=> string(17) "Sport motorowodny" } } }
background